Search
Close this search box.

Šibenik cruise destinacija

OTKLJUČAJTE TAJNE ŠIBENIKA: HRVATSKI SKRIVENI DRAGULJ

Pripremite se da vas Šibenik, zadivljujući grad na prekrasnoj hrvatskoj obali, očara. Sa svojom bogatom poviješću (najstariji samorodni hrvatski grad na obali s 2 spomenika UNESCO-ve baštine), prirodnim ljepotama (2 nacionalna parka, 2 parka prirode) i slikovitim ambijentom (jedinstven ulaz kroz prirodni kanal, 4 tvrđave, 24 crkve u staroj gradskoj jezgri), Šibenik nudi jedinstveno i impresivno iskustvo za putnike na krstarenjima koji traže nesvakidašnje odredište.
Istražite drevne tajne šibenskog starog grada, koji je služio kao kultni grad Braavos u 5. sezoni poznate TV serije Igra prijestolja. Uronite u njegovu fascinantnu prošlost dok lutate uskim ulicama, divite se arhitekturi koja oduzima dah i otkrijte ponosnu baštinu grada.
Ljubitelji prirode bit će oduševljeni blizinom Šibenika dvama nacionalnim parkovima. Svega 15 minuta vožnjom od luke Nacionalni park Krka dočekuje posjetitelje sa svojim zapanjujućim slapovima i zadivljujućim krajolicima. Nacionalni park Kornati sa svojim prekrasnim arhipelagom pravi je pomorski raj za ljubitelje nautike i prirode.
Šibenska mala i netaknuta luka skriveno je blago za sebe. Sa svoja dva gata koji primaju brodove do 228 metara i vanjskim sidrištem Zablaće za veće brodove, luka pruža besprijekorno i ugodno iskustvo za putnike na krstarenju.
Ambicija Šibenika je postati vodeća luka u kategoriji malih luka u regiji.
Šibenik je spreman postati nezaobilazna destinacija za putnike na krstarenjima, nudeći savršen spoj povijesti, kulture i prirodnih ljepota. Bilo da istražujete očaravajući stari grad, uronite u obližnje nacionalne parkove ili uživate u toplom gostoprimstvu luke, Šibenik obećava nezaboravno iskustvo za sve.
MedCruise će 67. Generalnu skupštinu proslaviti u Šibeniku 2025. godine!
Saznajte više o Šibeniku – https://www.sibenik-tourism.hr/
Saznajte više o Šibensko-kninskoj županiji – https://www.dalmatiasibenik.hr/hr/

Najave dolazaka 2024.

Najave dolazaka 2023.

Brošure

Šibenik cruise port facilities & technical features

Port of Šibenik brochure

Video

Galerije

hrCroatian
Skip to content